Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppoa vai luksusta, gluteenitonta vai vegaanista? Leivo suosikkisi näistä lumoavista suklaakakuista

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.10.2023
|
Muokattu: 26.10.2023
Suklaakakku on joulun ajan kahvipöytien ja jälkkärivalikoimien kuningatar. Valitse sopiva kakku viiden reseptimme joukosta ja hurmaa jouluseurueesi.

Suklaa on joulun jälkiruokaherkkujen moniottelija. Vaikka suklaassa on vahva maku ja tiukkaa luonnetta, se sopii hyvin monenmakuisiin joulun leivonnaisiin. Valitse viidestä herkullisesta suklaisesta joulukakusta mieleisesi ja ryhdy leivontapuuhiin.

1. Suklaa ja kirsikka ovat klassikopari

Kirsikan ja suklaan liitto on klassikko – eikä syyttä. Suklaan tuhti ja täyteläinen maku saa mukavaa raikkautta kirsikasta. Elegantin makuyhdistelmän kolmas jäsen on pyöreänpehmeä, mutta aavistuksen hapokas mascarponekerma, ja tuloksena on uskomattoman herkullinen ja mehevä joululeivonnainen. Suussa sulava suklaatäytekakku on todellinen kirsikan- ja suklaanystävän unelma!

2. Juustokakkua ihanan suklaisena

Vai kuulutko joukkoon, jonka mielestä juustokakku on aina paras valinta? Leivo joulun juustokakkuun tummaa suklaata, kahvia ja tuorejuustoa. Koristele ilman uunia valmistuva juustokakku sulalla suklaalla, karamelleilla ja valkosuklaarouheella. Tai herkuttele suklaajuustokakku sellaisenaan ilman sen enempiä koristeluja.

3. Pähkinät tuovat suklaakakkuun makua ja pureksittavaa

Jos suklaan ja pähkinän yhdistelmä kuuluu suosikkeihisi, leivo mehevä suklaakakku ja tee sille herkullinen suklaakuorrute, jossa maistuu pähkinä-suklaalevite eli tutummin nutella. Samettiseen kuorrutukseen tarvitaan vain kahta ainesta, kuohukermaa ja nutellaa. Rouhi pinnalle suklaata ja pähkinöitä.

4. Helppo suklaatorttu vegaanille

Pähkinän ja suklaan rakastajia kutsuu myös vegaaninen suklaatorttu, joka koostuu rapeasta taateli-pähkinäpohjasta ja pehmeästä suklaaganachetäytteestä. Pohja paistetaan nopeasti uunissa, mutta tummasta suklaasta, kaurakasvirasvasekoitteesta ja sokerista sekoitettu täyte on helppoakin helpompi valmistaa: sen vain annetaan jähmettyä pohjan päälle. Torttu koristellaan näyttävästi hedelmillä ja marjoilla.

5. Gluteenittoman kakun juju on valkosuklaa-kinuskitäyte

Jos tumman suklaiset kakut ovat makuusi liian tuhteja, kokeile uutta reseptiämme, valkosuklaa-kinuskijouluhalkoa. Tummaa kaakaota tarvitaan kääretorttupohjaan, mutta helpon gluteenittoman herkun juju on suussasulava ja lempeän makuinen valkosuklaa-kinuskitäyte.

Lisää herkullisia leivonnaisia: